Miksi olen valinnut dōTERRAn?

miksidoterra


Kun rupesin etsimään eteerisiä öljyjä oman terveyteni luontaiseen tukemiseen niin huomasin hyvin äkkiä, että markkinat olivat pullollaan erilaisia ja eri merkkisiä öljyjä. Koska öljyissä oli myös suuria hintaeroja, ymmärsin, että öljyissä on myös suuria laatueroja ja siitä alkoi mahdollisimman laadukkaiden öljyjen etsiminen. dōTERRAn öljyt löysin lopulta New Yorkilaisen joogaopettajan,
Elena Browerin kautta ja pitkällisen perehtymisen jälkeen päädyin tilaamaan dōTERRAlta aloitussetin erilaisia öljyjä. Ohessa kerron lisää siitä, miksi päädyin dōTERRAan öljyjen käytön suhteen, mutta myös sen miksi lopulta päädyin työskentelemään itsekin öljyjen parissa.

Yrityksenä dōTERRA on hyvin vakaa. Se on perustettu vuonna 2008 eteeristen öljyjen asiantuntijoiden toimesta, ilman ulkopuolisia sijoittajia. Tällä hetkellä dōTERRA on maailman suurin eteeristen öljyjen yhtiö ja täysin velkavapaa ja dōTERRAn missio on paitsi laadukkaiden öljyjen saaminen jokaiseen kotiin, mutta myös mahdollisimman monen ihmisen pääseminen velkavapaaksi. dōTERRA on hyvin perhekeskeinen ja yksi omistajista on nainen, mikä näkyy myös pehmeiden arvojen korostamisena isossa yhtiössä.

dōTERRAn öljyt ovat korkealaatuisia. Puhtaat, korkealaatuiset ja optimaalisesti hankitut öljyt ovat dōTERRAn menestyksen avain. Korkealaatuiset öljyt saadaan käyttämällä parhaissa mahdollisissa olosuhteissa kasvatettuja kasveja, jotka kerätään ja tislataan optimaaliseen aikaan optimaalisissa lämpötiloissa. dōTERRA käyttää Co-Impact Sourcing mallia öljyjen hankinnassa. Paikalliset yhteistyömaanviljelijät kasvattavat kasveja ja useat heistä viljelevät yksinoikeudella dōTERRAlle. dōTERRA tukee heitä mm. koulutuksen, tekniikoiden ja tilojen kautta ja usein myös Healing Hands organisaation tuella. Lue lisää dōTERRAn öljyjen hankinnasta ja laadun varmistuksesta Source to You sivulta.dōTERRAn öljyjen laadunvalvonta on tarkkaa. dōTERRAn jokainen öljylitra käy läpi tarkan laadunvalvonnan ja jokaisen pullon tulokset ovat kaikkien saatavilla. dōTERRA on luonut sisäisen laatustandardin, Certified Pure Therapeutic Grade (CPTG), joka on kolmannen osapuolen testaama. Testaus tapahtuu koko öljyjentuotannon prosessin läpi, maaperän testauksesta lähtien. Perus laadunvalvonnan lisäksi testit poissulkevat erilaiset sienet, homeet, rikkaruohot, kemikaalijäämät, torjunta-ainejäämät jne. Lisää testauksesta täältä. Öljyjen tuotannossa ei tehdä muita prosessointeja kuin varovainen tislausprosessi eli niitä ei puhdisteta jälkikäteen tai muutoin lisätä tai poisteta mitään ainesosia ja vain puhtaat, tarkan seulan läpi päässeet öljyt siirtyvät kuluttajille.

dōTERRA antaa takaisin. Healing Hands organisaatio on dōTERRAn tuloa tavoittelematon hyväntekeväisyysjärjestö, joka pyrkii keräämään varoja useaan hyväntekeväisyyskohteeseen ympäri maailmaa sekä tekemään yhteistyötä erilaisten hyväntekeväisyysprojektien kanssa.

dōTERRA panostaa opettamiseen. dōTERRAn sivuilta löytyy satoja tunteja videomateriaalia, oppaita, reseptejä, tiedettä jne. niin kuluttajille kuin öljyjen parissa työskenteleville. Kaikista tuotteista löytyy myös tarkat tuotesisällöt ja käyttösuositukset ja ne ovat kaikkien saatavilla.

Tiimi ja yhteisö. Miksi sitten päädyin työskentelemään öljyjen parissa? Olen ollut onnekas saadessani aina tehdä itselle mieluista työtä, mutta työ liikunnan ja valmennusten parissa on kuluttavaa niin fyysisesti kuin henkisestikin ja tietyn toimeentulon turvaaminen vaatii töiden tekemistä enemmän kuin mihin omat voimavarat riittävät ja siltikin yrittäjän tulevaisuus ei ole koskaan turvattu. Niin vastahakoinen kuin olinkin verkostomarkkinointia kohtaan, vakuutuin niin tuotteista kuin ihmisistäkin tiimissämme ja päätin hypätä tuntemattomaan. En olisi koskaan uskonut, minkälaisen maailman työskentely öljyjen parissa avasi minulle. Laajasta kansainvälisestä tiimistämme on muodostunut samanhenkisten ihmisten yhteisö, joka tukee, kannustaa ja opettaa toisiaan pyyteettömästi. Eniten ehkä olen yllättynyt siitä, mitä tämä on opettanut itsestään ihmisenä. Tuntemattomalle maaperälle ja epämukavuusalueelle joutuminen saa joko ihmisen perääntymään tai oppimaan jotakin oleellista itsestään, omista voimavaroistaan ja vahvuuksistaan. Yhdessä tiiminä autamme toinen toisiamme astumaan tuon epämukavuusalueen yli ja laajentamaan samalla myös taloudellista hyvinvointiamme ja vapautta tehdä merkityksellistä työtä omilla ehdoillamme. Erityisen hedelmällistä on ollut myös oppia koko ajan uutta kasvikunnan ihmeellisestä voimasta ja pystyä antamaan ihmisille uusia työkaluja itsensä hoitamisessa. Näin jälkikäteen ajateltuna, koen olleeni erittäin onnekas löytäessäni dōTERRAn ja juurikin tämän yhteisön.

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää öljyistä tai tiimissämme niin
otathan yhteyttä.

Lempiaamiaiseni – Minttusuklaa-mousse suklaagranolalla

minttusuklaamousse

Tässä se on, ehdoton lempiaamiaiseni, minttusuklaa-mousse kotitekoiselle suklaa-granolalla! Tästä aamiaisesta löytyy proteiinit, hyvät hiilihydraatit ja rasvat sekä myös kuituja, etenkin jos käyttää granolaa tai tuoreita hedelmiä päällä. Teen lähes joka aamu tämän itselleni ja lapselleni, mutta lapsen versiosta jätän piparminttuöljyn pois, koska lapsille öljyjen sisäinen käyttö ei ole suositeltavaa. Jos käytät eteeristä öljyä niin tarkista aina, että öljysi on tutkitusti puhdasta ja sisäiseen käyttöön sopivaa, kuten doTERRAn öljyt. Itse teen satsin aina kahdesta banaanista koska siitä tulee 1,5 annosta, mutta yhteen annokseen voi yksi banaani riittää hyvin.

---

Kaisan Minttusuklaa-mousse

1-2 isoa kypsää (luomu) banaania pakastettuna
1 avokado
1 mitta (1 dl) maustamatonta heraproteiinijauhetta (Fast)
2 rkl raakakaakaojauhetta
Loraus mantelimaitoa (sen verran että blenderi jaksaa pyörittää massan)
1 tippa piparminttuöljyä (doTERRA)

Laita kaikki ainekset blenderiin ja pyöräytä moussemaiseksi rakenteeksi. Jos blenderisi ei kestä täysin jäisiä banaaniviipaleita niin anna banaanien sulaa hetki pöydällä tai jäädytä ne vain osin. Lisää pinnalle tuoreita hedelmiä tai itse tehtyä suklaa-granolaa, ohje siihen alla.

---

Kotitekoinen Suklaa-granola

5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl kookoshiutaleita
1,5 dl pekaanipähkinöitä
3 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl Chia-siemeniä
1/2-1 tl Bourbonin vanilijajauhetta (tai vanilijauutetta)
Hitunen suolaa

4 rkl kookosöljyä
0,5-0,75 dl vaahterasiirappia/hunajaa

Sekoita kuivat ainekset. Sulata kookosöljy ja sekoita siirappi/hunaja mukaan. Sekoita öljy-siirappi granolaseokseen. Levitä pellille tasaisesti ja paista 150 asteisessa uunissa 40-45 min (sekoita paiston puolivälissä ). Anna jäähtyä kunnolla, jotta granolasta tulee rouskuvaa. Säilö ilmatiiviissä purkissa, säily n. 2-3 viikkoa (jos et ehdi syödä sitä ennen). Käytä moussen, maustamattoman jugurtin tai vaikka puuron päälle 1-2 rkl kerrallaan.

suklaagranolaLentomatkailijan välttämättömyydet

travelessentials

Rakastan matkailua! Matkustelu on aina hyvä kohde kuluttaa kaikki vähäisetkin roposet ja koulutukset ulkomailla ovat hyvä tekosyy lähteä reissun päälle. Niinpä meillä reissataan aina kun vain mahdollista. Kesälomat ovat monille muillekkin reissukautta, niinpä ajattelin kerätä yhteen kaikki omat matkustusvinkkini etenkin pitkän matkan lentomatkustajille. On nimittäin kovin tyypillistä, että reissutuliaisena saa mm. flunssaa. Ja onko tuo ihmekään! Pieneen tilaan sulloutuneena suuri määrä ihmisiä yhdistettynä voimakkaaseen ilmastointiin ja kuivaan ilmaan on potentiaalinen ympäristö kaiken maailman pöpöille.
Tässä siis minun matkustus-välttämättömyydet:

1. Käsihygienia
Kaiken A ja O! Lentopussukassa kulkee aina mukana niin käsidesi kuin puhdistuspyyhkeetkin, joilla voi putsata mm. oman paikkansa pöydän ja käsituet jne. Ja ilman käsidesiä ei vessassa käydä, piste.

2. Kuivuminen, turvotus ja verenkiertohäiriöt
Olen järkeillyt, että kun lentokoneessa on kuiva ilma ja limakalvojen kuivuminen voi altistaa infektioille, niin on paras pitää nenän limakalvot kosteina ja siihen toimii nenätipat (A-vitamiini). Myös ihon kuivuminen voi olla ikävää, joten käsirasva ja kasvovoide tai jopa kasvonaamio auttaa ihoa pysymään kosteana. Kuivuminen ei ole lentäessä vain iholle ikävää vaan koko keholle. Siksipä nesteytys, jolla en nyt siis tarkoita alkoholia vaan VETTÄ, on supertärkeää! Vedentarve lennolla on selvästi suurempi kuin maalla, joten vesipulloja kannattaa ostaa mukaan lentokentältä ja täyttää koneessa säännöllisesti. Alkoholi ja runsas kahvi aiheuttavat vain lisää kuivuutta kehossa. Pitkä istuminen heikentää lisäksi niin verenkiertoa kuin imunestekiertoakin, etenkin jaloissa, jolloin turvotus lisääntyy ja veritulppariski kohoaa. Tukisukat yhdistettynä lentokoneessa liikkumiseen ja pikku jumppaan ovat elintärkeitä pitkillä matkoilla. Ruukaan myös vähän jumpata ja venytellä jo ennen lentoa ja valmistaa kehoa näin pitkään istumiseen. Jalat kohti kattoa on myös hyvää harjoitusta ennen ja jälkeen lennon, jotta nestekierto vilkastuu jaloista poispäin. Happy

beforeflight


3. Matkustusmukavuus
Lentämistä tuskin koskaan voi kutsua kovin mukavaksi (ainakaan turistiluokassa), mutta tietyillä asioilla voi hieman edistää matkustusmukavuutta. Niskaan puhaltavaa ilmastointia vastaan auttaa kaulahuivi. Mukanani pitkillä lennoilla kulkee aina myös selkätyyny, niskatyyny, unimaski ja korvatulpat, joiden avulla voi edes vähän parantaa matkustusmukavuutta. Otan myös mukaani korvakuulokkeet ja lataan muutaman hyvän meditaation puhelimeeni, jolloin voin rentoutua meditaation avulla vaikkei nukkumisesta mitään tulisikaan.

4. Ravinto on-the-road
Tunnetusti lentokoneruoka ei ole mitään maailman ravitsevinta ja maukkainta. Hyvä ravitsemus on kuitenkin ehdottoman tärkeää, kun ajatellaan terveenä pysymistä ja hyvää oloa ilman vatsan turvotusta (mikä on myös todella yleistä lennolla). Kannattaa valmistautua jo ennen lentoa. Ravitseva, raikas ja kasvispitoinen ateria ennen lentoa auttaa jaksamaan hyvävointisena. Lennolle pakkaan itse mukaan oman herkkupussin: pähkinöitä, kuivattuja marjoja, tummaa suklaata ja raaka-/proteiinipatukoita. Itseasiassa pakkaan näitä aina kaksin kappalein, myös tulomatkalle! Tällöin ei tarvitse popsia karkkia ja muuta epäterveellistä naposteltavaa lennon aikana.


matkanamit

5. Eteeristä matkaa
Uusimpana tuttavuutena mukaan lähtevät tästä lähtien ehdottomasti myös eteeriset öljyt, koska niillä on niin paljon hyviä ominaisuuksia matkustamista ajatellen. Ylinnä olevaan kuvaan kasasin kaikki, mitä lähtee mukaan seuraavalle matkalle.

OnGuard-helmet: suuhun sulava vastustuskyvyn tukija
Laventeli: auttaa rentoutumaan niin lennolla kuin kohteessakin, etenkin jos on paljon aikaeroa
Piparminttu: raikastaa hengitystä ja virkistää oloa
Sitruuna/appelsiini: virkistää ja toimii veden raikastajana kohteessa (ei ikinä muovipulloon laitettuna)
DigesZen: tukee ruoansulatusta ja auttaa vatsan turvotukseen ja muihin vatsavaivoihin
PastTense: päänsärkyyn ja rentoutumiseen
DeepBlue: lihas- ja nivelkipuihin ja jännityksiin niin lennolla kuin tien päälläkin
Balance: auttaa rentoutumaan ja pysymään jalat maassa myös korkeuksissa

Ei muuta kuin lennokasta matkaa maailmalle!

Luonnon tuoksuja kiitos!

balance

Raastetun appelsiinin raikkaus, huumaava laventelipellon tuoksu, mäntymetsän maanläheinen aromi, ruusun pehmeys... Luonnon parfyymejä parhaimmillaan.

Olen aina tykännyt ihanista huonetuoksuista ja tuoksukynttilöistä. Viime aikoina olen kuitenkin miettinyt yleisesti ylimääräisten hajusteiden käyttöä mm. omien hengitystieoireiden vuoksi. Runsailla kemikaalisilla hajusteilla tiedetään olevan yhteyttä astmaattisiin oireisiin. Olin myös lukenut, että joillakin eteerisillä (aromaattisilla) öljyillä voisi olla päinvastoin hengitystieoireita tukevia ominaisuuksia mm. flunnssan aikana. Samalla olin kiinnostunut vähentämään kemikaalikuormaa mm. kosmetiikassa ja kodin puhdistusaineissa (näihin löytyy luontaisia eteerisiin öljyihin perustuvia tuotteita myöskin). Ja näin päädyin itse etsimään tietoa ja tutustumaan eteeristen öljyjen maailmaan. Ja varsin mielenkiintoinen maailma sieltä löytyikin. Vaikka itse olen vasta tutustumisvaiheessa tähän maailmaan niin selvää on, että tässä tuhansia vuosia vanhassa perinteessä hyödyntää kasvikunnan vahvaa voimaa on paljon mahdollisuuksia.

Mitä eteeriset öljyt oikein ovatkaan? (Linkki videoon)

Eteerisiä öljyjä käytetään joko aromaattisesti, ihon kautta tai suun kautta nautittuna (huom! vain puhtaita ja testattuja öljyjä voi käyttää sisäisesti). Öljyjen monet tehoaineet kulkeutuvat joko nenän kautta (aromaattisesti) aivojen limbiseen järjestelmään ja ne vaikuttavat mm. mielialaan, vireyteen ja tunnetiloihin tai ihon/suun kautta verenkiertoon. Öljyillä sanotaan olevan vaikutusta tunnetilojen lisäksi mm. kipuun, immuunijärjestelmään, ruoansulatukseen, hormonitoimintaan, hengitys- ja verenkiertoelimistöön jne. Monet voivat pitää tällaisia luontaishoitoja lähinnä lume-hoitoina, mutta varmaa on se, että mm. eteeriset öljyt ovat hyvin vahvoja tuotteita eikä niitä voi siis käyttää ihan miten vain. Sitäpaitsi monet nykyiset kemiallisesti tuotetut aineet, lääkkeet, kosmetiikka jne. hyödyntävät näitä samoja kasvien hyväksi todettuja ominaisuuksia.

Se, miten itse olen nyt eteerisiä öljyjä käyttänyt on mm. rentoutumisen tukena, kuten yllä olevassa kuvassa joogaharjoituksen yhteydessä. Diffuuseri on loistava tapa levittää ihanaa rentouttavaa tuoksua huoneeseen ja samalla toimii ilman kostuttajana ja koko talon ilmanraikastajana. Ns. puhdistavat öljyt toimivat samalla ilmassa olevien epäpuhtauksien vähentämisessä. Itselleni myös hengitysteiden toiminnan ja immuniteetin tukeminen ovat olleet niitä tärkeimpiä miksi edes öljyjä rupesin etsimään. Varsinkin näin kevätpölyjen ja siitepölykauden aikaan lempiöljyni ”Breath” on tullut jo kovasti tarpeeseen ja sitä käytänkin nyt päivittäin. Myös jos jonkinlaista lihasjännitystä ja päänsärkyä on näillä tullut helpotettua. Tässä muutama perusöljy ja hieman tietoa siitä mitä vaikutuksia niillä on todettu olevan:

Piparminttu: Tukee hengityselimistön toimintaa ja avaa hengitysteitä, edistää ruoansulatusta, raikastaa.

Laventeli: Antaa lievitystä satunnaisissa ihoärsytyksissä, rauhoittaa mieltä ja edistää hyvää unta.

Sitruuna: Puhdistaa ihoa ja pintoja, tukee ruoansulatusta ja elimistön luontaista puhdistumista, tukee hengityselimistön toimintaa, edistää positiivista mielialaa.

Melaleuca (tea tree): Antiseptinen, ihoa puhdistava ja ”nuorentava” vaikutus, tukee elimistön vastustuskykyä, auttaa suojaamaan ympäristö ja kausiluontoisia haittoja vastaan.


Jos sinua itseäsi kiinnostaa eteeristen öljyjen mielenkiintoinen maailma niin ota yhteyttä. Kuvassa olevia erittäin laadukkaita doTERRAn öljyjä on mahdollisuus tilata kauttani -25% alennuksella.

Tuoksujen täytteistä kevättä!

doterra